Selecteer een pagina

FijnFit

FijnFit: (voor kinderen van 4-8 jaar)

Kom je ook mee sporten? Gezellig samen bewegen, lekker in je vel zitten en op een leuke manier werken aan een gezond gewicht.

Wat is Fijnfit?

Het doel is dat kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten, samen veel plezier hebben en ondersteund worden in hun motorische vaardigheden. Om de kinderen te volgen in hun ontwikkeling zijn er een aantal momenten ingepland waarop een fittest wordt afgenomen en de kinderen gewogen/gemeten worden.

Uiteindelijk streven we ernaar om kinderen met voldoende motorische vaardigheden en zelfvertrouwen lid te laten worden bij een sportvereniging naar keuze. Het FijnFit Team bestaat uit een sportinstructeur, kinderfysiotherapeut, kinderdiëtist en psycholoog.

Ouders:

als de kinderen sporten komen de ouders regelmatig bijeen om (onder leiding van een zorgprofessional) diverse onderwerpen te bespreken of met elkaar ervaringen uit te wisselen. Deze verplichte bijeenkomsten gaan over het aanleren en behouden van een gezonde levensstijl. Ook gaan ouders regelmatig samen met hun kind sporten.

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn o.a.:

  •  water drinken
  •  ontbijten
  •  fruit en groente eten
  •  tussendoortjes
  •  belonen, regels en grenzen
  •  zelf het goede voorbeeld geven
  •  etiketten lezen

PRAKTISCHE INFORMATIE
De lessen vinden plaats op donderdag van 17.00-18.00 uur. Er wordt gesport op KPO basisschool de Vlindertuin, Rector Hellemonsstraat 3 te Roosendaal.

VOORBEREIDING
Het hele jaar door kunnen nieuwe kinderen instromen. Vooraf vindt een intakegesprek plaats bij de kinderdiëtist en kinderfysiotherapeut. Hiervoor heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Na aanmelding wordt je zoon/dochter lid van FijnFit en ga je een betalings- en deelnameverplichting aan.

KOSTEN
De contributie bedraagt € 15,- per maand en wordt geïnd via automatische incasso. Minimale deelname aan FijnFit is een half jaar met een opzegtermijn van 2 maanden.

CONTACTPERSOON:
Mirte van Pelt
fijnfit@fysiotherapiekalsdonk.nl