Selecteer een pagina

Vermoeidheid, verminderde conditie?

Sommige kinderen zijn echter extreem vermoeid, zo erg dat ze school missen, of niet mee kunnen komen met de gymles. Vermoeidheid kan vele oorzaken hebben.

Vermoeidheid, verminderde conditie?

Iedereen is wel eens een keer moe, en als we de hele winter niet hebben gesport, dan is het wel even zwaar om in de lente weer te gaan hardlopen. Dat is normaal en geen enkel probleem, ook voor kinderen niet. Sommige kinderen zijn echter extreem vermoeid, zo erg dat ze school missen, of niet mee kunnen komen met de gymles. Vermoeidheid kan vele oorzaken hebben, en het is dan ook belangrijk dat een huisarts of kinderarts bekijkt of hij een medische oorzaak kan vinden voor de vermoeidheid. Ook na een lange ziekteperiode kan een kind lang vermoeid blijven. Veel kinderen vinden het fijn om weer buiten te kunnen spelen en leuke dingen te kunnen doen en zullen vanzelf fitter worden. Sommige kinderen lukt dat niet, zij hebben een steuntje in de rug nodig.

Als het om wat voor reden dan ook niet lukt om weer mee te kunnen doen bij buitenspelen, gymles, weer naar school te fietsen of andere dingen waarvoor je conditie nodig hebt, kan de kinderfysiotherapeut helpen om dit weer wel te kunnen doen.

Kinderfysiotherapeutische behandeling
De kinderfysiotherapeut zal samen met het kind bekijken welke activiteiten belangrijk zijn om weer langer te kunnen volhouden. Als het mogelijk is wordt een conditietest afgenomen, om in kaart te brengen of de conditie is verminderd, en wat de beste manier is om te trainen. De trainingen zullen zo veel mogelijk gericht worden op de activiteiten die moeilijk zijn voor het kind. Jonge kinderen zullen bijvoorbeeld graag mee willen doen met tikkertje, terwijl tieners eerder weer naar school willen fietsen. Daarnaast zal de kinderfysiotherapeut opdrachten of spelletjes voor thuis meegeven, de conditie zal namelijk alleen verbeteren als deze vaker getraind wordt dan alleen tijdens de behandelingen zelf.

Bron: www.dekinderfysiotherapeut.com