Selecteer een pagina

Coronavirus

Het coronavirus: wat betekent dit voor je als je onze praktijk wilt bezoeken?

Wij dragen heel graag een steentje bij aan jouw gezondheid en in dit geval doen wij er alles aan om te zorgen voor een zoveel mogelijk ‘virus-vrije’ omgeving!

Wat betekent dit voor je?

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert iedereen bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Hiermee wordt de kans om onopgemerkt het virus verder te verspreiden zo veel mogelijk voorkomen. Deze maatregelen zijn genomen zodat de vitale infrastructuur zoals de zorg, brandweer en politie door moet kunnen blijven gaan. Om deze reden voelt het ook als onze verantwoordelijkheid om deze zorg te kunnen blijven bieden aan hen die het nodig hebben.

Wij nemen daarom extra maatregelen om je toch van dienst te kunnen zijn. Onze behandelingen en andere activiteiten gaan daarom in principe gewoon door. Wel willen wij graag om je medewerking vragen op de volgende punten:

 • Vertoon je (lichte) ziekteverschijnselen, bel dan de afspraak af. Heb je koorts, voel je je niet lekker, ben je verkouden of veel aan het hoesten? Of ben je in afwachting van een coronatestuitslag? Dan ben je niet welkom in de praktijk. Wij plannen graag een afspraak op een ander moment met je. Je kunt jouw afspraak zonder consequenties verzetten. Wil je proberen dit zoveel mogelijk 24 uur van tevoren te doen? Zo kunnen wij het vrijgekomen plekje opnieuw invullen.
 • Ditzelfde geldt ook voor je wanneer je in aanraking bent geweest met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of als je in een besmet gebied bent geweest.
 • In de praktijk hebben we meerdere mogelijkheden om je handen te wassen/desinfecteren. Maak hier gebruik van.
 • Neem zelf 2 (groot en klein) schone handdoeken mee naar je afspraak
 • In de praktijk schudden we geen handen meer, wij willen je vragen dit dan ook niet te doen bij bekenden die je in de praktijk tegenkomt.

Welke maatregelen hebben wij zelf getroffen?

 • Wij verwelkomen je met een glimlach in plaats van met een hand
 • Wij wassen onze handen voor én na aanraking, ook desinfecteren wij onze handen met alcohol of desinfectiegel.
 • Wij zorgen na een behandeling voor een goede ontsmetting van de ruimte. Ook worden deurklinken, behandelbanken en trainingsapparatuur extra gereinigd.
 • Wij zorgen voor voldoende luchtcirculatie in alle ruimtes.
 • Wanneer wij merken dat je griepverschijnselen met hoesten/benauwdheid vertoont, wordt dit direct besproken en word je (indien nodig) verwezen naar de huisarts.
 • Heeft een van onze medewerkers zelf griepverschijnselen met hoesten/ benauwdheid, dan voert hij/zij geen behandelingen uit en blijft deze thuis.

Ben je ziek maar heb je onze begeleiding hard nodig? Wij maken in de praktijk gebruik van een digitaal programma waarmee we je digitaal van tips, adviezen, oefeningen en begeleiding kunnen voorzien bij jouw klacht.

Wil je hier gebruik van maken? Bel naar 0165-559250 en wij vertellen je wat de mogelijkheden zijn! Op deze manier kan jouw behandeling, op afstand, toch doorgaan!

Wij volgen het nieuws met betrekking tot de actuele ontwikkelingen. Voor eventueel aanvullende maatregelen wordt het advies en/of de opdracht van het RIVM en KNGF (onze beroepsgroep) gevolgd.

Voor al je vragen staan wij je graag te woord!

Hartelijke groet,

 

Team Fysiotherapie Kalsdonk

Volg ons op Facebook

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen, actuele nieuws en informatie, volgt u ons dan ook op  Facebook 

Voor meer informatie kunt u altijd mailen.