Selecteer een pagina

Algemene Fysiotherapie

Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat je optimaal kunt (blijven bewegen).

Als mens ben je gemaakt om te bewegen. Bewegen is… leven. Als dat niet meer lukt, loop je vast. Val je stil. Gelukkig zijn er dan mensen die je kunnen helpen om weer in beweging te komen.
De fysiotherapeut: de specialist van het dagelijks bewegen.

Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut. 

Onderzoek 

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?

Behandeling

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.