Selecteer een pagina

Revalidatie na Covid-19 (Corona)

Een besmetting met het Coronavirus (COVID-19) kan een grote impact hebben op de fysieke en mentale gezondheid. 

Ben je besmet met COVID-19 of ben je herstellende? Dan is het in beide gevallen belangrijk om in beweging te blijven en een gezonde leefstijl aan te nemen of te behouden.

Voor mensen herstellende van COVID-19 is het belangrijk dat zij de juiste begeleiding krijgen naar een zo optimaal mogelijk herstel. Zij kunnen na de herstelfase of opname gezien worden bij Fysiotherapie Kalsdonk.

Het COVID-19 virus heeft een grote impact op de fysieke, mentale en cognitieve gezondheid. Dit zorg ervoor dat er lichamelijke klachten kunnen ontstaan die zeer belemmerend kunnen zijn in het dagelijks leven. Hierbij is er een nauwe samenwerking met de verschillende disciplines.

De belangrijkste taak van de therapeut is het in kaart brengen van de fysieke beperkingen die het gevolg zijn van COVID-19. Aangezien er een diversiteit is aan restverschijnselen zal dit individueel bekeken worden. Het kan zijn dat er een multidisciplinaire aanpak nodig is, na de intake bepaal je dit samen met de fysiotherapeut en/of huisarts.

Fysiotherapeutische behandeldoelen worden gericht op:

  • ademhaling, conditie en kracht
  • tips en advies voor meer comfort
  • meer plezier/vertrouwen in de dagelijkse activiteiten.

Therapeut: Jasper Verschuren