Selecteer een pagina

Bekken(Bodem)Check

Ben je onlangs bevallen en benieuwd hoe je bekken en bekkenbodem na de bevalling functioneren?

 en Bekken(Bodem)Check

Ben je onlangs bevallen en benieuwd hoe je bekken en bekkenbodem na de bevalling functioneren? Wil je advies wat je zelf kunt doen om snel te herstellen? Wil je weten of je meer kans hebt op klachten van de bekken(bodem), zoals urine-, of ontlastingsverlies, verzakking en/of bekkenpijn, op latere leeftijd? Dan is er speciaal voor jou de Bekken(Bodem) Check. De Bekken(Bodem) Check bestaat uit een online Bekken(Bodem) Check Screeningslijst en een Bekken(Bodem) Check Consult bij een geregistreerde bekkenfysiotherapeut. Bij ons in de praktijk zijn dat Willie Mulder en Suzanne van der Schoot-Schelhaas.

De screeningslijst is voor vrouwen tussen 6 weken en 9 maanden na de bevalling. Indien je direct na de bevalling of binnen 6 weken erna ernstige klachten ervaart in de bekken(bodem) regio of als er sprake is van een totaal ruptuur, word je geadviseerd direct een afspraak te maken met de geregistreerde bekkenfysiotherapeut.

Met de online Screeningslijst kan je uitzoeken of je klachten hebt in de bekken(bodem) regio waar je nu wat aan kan doen. Daarnaast kan je uitzoeken of je meer kans hebt op klachten op latere leeftijd en hoe je de kans hierop nu kan verkleinen. Op basis van je antwoorden krijg je advies op maat. De vragenlijst is beschikbaar via www.bekkenfysiotherapie.nl en www.bekkenbodemcheck.nl

 

Als je de online vragenlijst hebt ingevuld en het advies krijgt een afspraak te maken voor een Bekken(Bodem) Check bij de bekkenfysiotherapeut, dan kun je een afspraak maken bij Willie Mulder. Vermeld dan wel dat het gaat om een Bekken(Bodem) Check, zodat er in de planning rekening mee kan worden gehouden. Neem de code die je krijgt nadat je de vragenlijst hebt ingevuld mee naar de afspraak.

Wat kan je verwachten van het Bekken(Bodem) Check consult?

  • Willie haalt met de code jouw gegevens op en neemt de ingevulde screeningslijst met je door.
  • Tevens vraagt ze naar de reden van je afspraak.
  • Er zal worden doorgevraagd naar aanwezige risicofactoren en er zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd. Dit onderzoek kan bestaan uit een houdings- en bewegingsonderzoek en/of een onderzoek van de bekkenbodemspieren.
  • Na afloop van deze Bekken(Bodem) Check worden de resultaten en bevindingen besproken. Daarnaast krijg je informatie en/of adviezen mee.

De kosten voor de Bekken(Bodem) Check vallen niet onder de zorgverzekering en komen voor eigen rekening. Bij Fysiotherapie Kalsdonk zal dit consult € 116,00 kosten.

Andere relevante informatie kun je vinden op:
www.bekkenfysiotherapie.nl
www.bekkenbodemcheck.nl