Selecteer een pagina

Fysiotherapie bij (draai) duizeligheid

Wat kan fysiotherapie betekenen voor jou?

Duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd kan je dagelijks leven flink beperken. Er kunnen veel organen betrokken zijn bij het ontstaan of blijven bestaan van duizeligheid. Aandoeningen aan de ogen, oren, hersenen of nek kunnen allemaal ten grondslag liggen aan uw duizeligheid. Dit maakt diagnostiek soms een lastige taak.

Bij enkele vormen hiervan kan fysiotherapie zeer goed helpen. De meest bekende vormen van duizelig zijn waar de fysiotherapeut kan helpen zijn BPPD en cervicogene duizeligheid.

Wat doet de fysiotherapeut

Fysiotherapie kan in verschillende gevallen positieve invloed hebben op duizeligheid. Tijdens de eerste afspraak worden in klachten door middel van een lichamelijk onderzoek in kaart gebracht. Er wordt gezocht naar een oorzaak voor de klachten. Vervolgens worden er samen met jou doelen en een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Behandeling bij BPPD

De behandeling bij BPPD bestaat uit het maken van specifieke bewegingen van het hoofd door de fysiotherapeut, aangevuld met oefeningen voor thuis. Door deze behandeling herstelt het evenwichtsorgaan zich, waardoor de duizeligheidsklachten vaak snel verdwijnen en je het normale functioneren weer kunt oppakken.

Therapeuten:

Joost Baardse en Gerard Mulder

Behandeling bij cervicogene duizeligheid

Als er sprake is van een bewegingsbeperking of verhoogde spierspanning in de nek zal de manueel therapeut samen met jou doornemen hoe deze functies hersteld kunnen worden.

Gerard Mulder