Selecteer een pagina

Babymassage

Bij babymassage ben je interactief bezig met je baby door middel van aanrakingen. Het aanraken is voor een pasgeborene de eerste taal, het eerste communicatiemiddel, en speelt daarom een essentiële rol bij de vorming van de relatie tussen ouder en kind.

Je zult ondervinden dat middels aanraken en masseren het mogelijk is te communiceren met je kind en je kind – hoe jong ook – met jou. Zo begrijp je de signalen van je kind beter als het onrustig is of bijvoorbeeld pijn heeft. Op lichamelijk gebied zorgt de massage voor een betere weerstand, ze stimuleert de spijsverteringskanaal en bevordert het slaappatroon van uw baby. Maar ook op emotioneel gebied heeft de babymassage een positief effect voor zowel de baby als voor jou, de ouder. Het zorgt voor ontspanning, meer zelfvertrouwen en het leren lezen van de lichaamstaal van je baby.

Doelgroep

Babymassage is geschikt voor baby´s vanaf 6 weken tot de leeftijd van ongeveer zes maanden. Massage is zeer goed toepasbaar wanneer er sprake is van een bijzondere situatie zoals bijvoorbeeld huilbaby’s, prematuren, onrustige baby’s, adoptie baby’s of gehandicapte kinderen. Laat dit wel even van te voren weten bij aanmelding.

De cursus

De babymassage bestaat uit 3 lessen van 60 minuten op de donderdagochtend. De babymassage wordt in groepsverband gegeven. De groep bestaat uit maximaal 4 baby’s met elk 1 ouder.

Binnen deze cursus leer je een aantal massagetechnieken ter ondersteuning van het lichamelijk contact met je kind. Tijdens de cursus wordt er ook informatie gegeven door de kinderfysiotherapeut over de motorische ontwikkeling van uw baby, het hanteren/dragen van uw baby en het spelen met uw baby. Daarnaast is er de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Kosten

Voor 3 lessen betaal je in totaal 50 euro.

Aanmelden
U kunt zich telefonisch /per mail/aan de balie aanmelden.

Telefoonnummer 0165-559250
Email: info@fysiotherapiekalsdonk.nl

Vol = Vol