Selecteer een pagina

Mama & BabyFit

Net bevallen en wil je sporten maar je hebt geen oppas? Lijkt het je leuk om samen met je baby een cursus te volgen?

Dan is Mama&BabyFit wellicht iets voor jou. Dit is een leuke en actieve manier van sporten voor vrouwen na hun bevalling aangepast op je eigen niveau, waarbij je tegelijkertijd kunt genieten van het samenzijn met je baby. Je kunt 8 weken na de bevalling starten met de cursus. De baby’s mogen meedoen tot ze 10-11 maanden zijn. Mama&BabyFit is elke maandag/donderdag van 9:15-10:00 uur

Wat is Mama&BabyFit?
Bij Mama&BabyFit bieden we lessen aan voor moeder en kind.  Omdat de ervaring leert dat net bevallen moeders graag activiteiten ondernemen met hun kind en/of graag willen bewegen maar vaak tegen de drempel van een oppas regelen aan lopen of graag willen werken aan het versterken van de band tussen moeder en kind. Wij willen deze drempels graag wegnemen om het voor nieuwe moeders zo aangenaam mogelijk te maken.

Samen bewegen en oefenen zorgt voor een sterkere band tussen moeder en kind en is nog ontzettend leuk om te doen ook. Naast de oefeningen die we in de lessen doen kun je dit ook heel makkelijk thuis doorvoeren om zo dagelijks actief met je kind bezig te zijn.

Wij gaan in de eerste instantie uit van kindjes tot 10-11maanden. Belangrijk is natuurlijk dat het voor zowel de moeders als voor de baby’s een leuke ontspannen sfeer is.

Het mooie van deze groepen is dat iedereen kan meedoen (laag instapniveau) en centraal staat de communicatie met je eigen kind.

De les Mama&BabyFit duurt 45 minuten. Er wordt aandacht besteed aan de houding, uithoudingsvermogen, krachttraining en oefeningen samen met je kind.  Daarnaast zal de kinderfysiotherapeut hanteringsadviezen geven en open staan voor het stellen van vragen.

Wat zijn de voordelen van Mama&BabyFit?

  • Bewegen en trainen zorgen voor ontspanning van de moeder.
  • Ontspanning geef je door aan je kind. (de cursus is ook zeker geschikt voor huilbaby’s)
  • Even tijd voor jezelf, maar ook samen met je kind.
  • Positieve effecten voor de band tussen moeder & kind door het dichtbij dragen van je kind
  • Informatie uitwisselen over moeder zijn / kind/ (motorische) ontwikkeling
  • De docenten zijn medisch geschoold ((kinder-)fysiotherapeut) en hebben een signaleerfunctie wat betreft de gezondheid en de motorische ontwikkeling van uw kind.
  • U kunt voor individuele consulten bij uw docent terecht om pijnklachten, blessures en/of bewegingsproblemen extra te laten behandelen.

Wie geeft de lessen?
De lessen worden gegeven door Jenneke Knaap, geregistreerd fysiotherapeut.

Samenwerking:
De lessen worden gegeven door een geregistreerd ZwangerFit® docent en een kinderfysiotherapeut Msc. Daarnaast werkt er binnen de praktijk een bekkenfysiotherapeut waarmee nauw wordt samengewerkt.

Praktische informatie: 
De lessen zullen gegeven worden bij Fysiotherapie Kalsdonk in Roosendaal.

De lessen Mama&BabyFit worden gegeven op maandagavond van 19:30 tot 20:00 uur.

Kosten: 
5 lessen: € 50,–