Flexchair

Flexchair

Een sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zit: de Flexchair®. 
De Flexchair® bestaat uit een voet, een tussenstuk en een zitting, heeft geen rugleuning en geen armsteunen. Twee kogelgewrichten (2×3D) laten bewegingen toe in alle richtingen. De rug krijgt zijn vrijheid van bewegen terug.
Zittend bewegen met de Flexchair® heeft veel voordelen: coördinatie en stabiliteit verbeteren, sportieve prestaties nemen toe en het zittende werk wordt langer volgehouden.

Onbewust elke dag sterker
Bij het gebruik van de Flexchair® worden diepe rug- en buikspieren getraind. Deze diepe spieren zijn in onze moderne maatschappij steeds minder actief. De diepe spieren bereiden het lichaam voor om op juiste wijze kracht te kunnen leveren met minder energieverbruik en meer souplesse. Er wordt veel onderzoek gedaan naar trainings- en toepassingsmethodieken van deze diepe spieren. Door het trainen en functioneel gebruiken van de diepe rug- en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. De pijnlijke en stijve rug wordt minder of klachten verdwijnen helemaal.

Training met de flexchair geeft een Persoonlijke Actieve Rugbescherming, kortweg PAR.
De PAR is een totaalconcept dat bestaat uit testen, training en het gebruik van het ingenieuze zitmeubel de FLEXCHAIR. Met dit concept werken wij samen met u aan een optimale conditie van uw rug.
De PAR begint altijd met een PAR-test. Deze bestaat uit een programma van metingen dat wordt uitgevoerd met een speciale versie van de flexchair. In combinatie met een computer laat de flexchair zien wat uw aandachtspunten zijn bij het zitten.
De beoordeling van de PAR-test is het vertrekpunt van een PERSOONLIJKE ACTIEVE RUGBESCHERMING voor het voorkomen en/of oplossen van rugklachten

Wij zijn een dynamische fysiotherapiepraktijk.